Damiaan van den Dool
Twee jonge ondernemende studenten. Vanuit het experimenteren aan de keukentafel met vruchten uit eigen tuin, tot een collectie met een prachtig verhaal.
Coen Hoftijzer
Twee jonge studenten die verder wilden gaan dan alleen studeren. Coen Hoftijzer (21) en Damiaan van den Dool (22), beiden afkomstig uit Utrecht en studerend in Rotterdam, kenden elkaar niet voordat ze elkaar ontmoetten op de eerste dag van hun nieuwe studie: vastgoedkunde. Coen had al een jaar bouwkunde gestudeerd voordat hij begon aan de studie vastgoedkunde. Snel na het begin van ons studiejaar, kwamen we regelmatig bij elkaar over de vloer, en zo begon het avontuur Le Stagioni.
Le Stagioni is van start gegaan in 2021. Het verloop van het opstarten en creëren van Le Stagioni kan worden onderverdeeld in drie onderdelen waar u hieronder meer over vindt!
Le Stagioni, het avontuur dat zijn oorsprong heeft bij de pruimenboom in de achtertuin.
De pruimen, waar de moeder van Damiaan altijd jam van maakte, hebben er voor gezorgd dat het eerste idee op tafel ligt. Deze pruimen worden stuk voor stuk gesneden en in weckpotten gedaan. Ons eerste drankje is geboren: Primo. Al snel wordt het drankje uit de weckpotten een succes onder vrienden en bekenden. Het idee van een eigen merk hebben begon te groeien.
2021, het jaar waarin Le Stagioni voor het eerst ter sprake kwam. De droom om een bedrijf te maken van onze hobby had al eerder op tafel gelegen, nu was het zo ver! Le Stagioni is een feit.
In de tussentijd is er al een nieuwe smaak ontwikkeld, Nero. Zoals rode wijn vaak geassocieerd wordt met de winter en witte wijn vaak geassocieerd wordt met de zomer. Zo kopellen wij beide drankjes aan een seizoen, Primo aan de herfst en Nero aan de winter.
De eerste twee seizoenen staan. De volgende zoektocht is begonnen, een ketel om in te brouwen. Na een korte zoektocht was vrij snel duidelijk dat het zelf brouwen in een ketel niet zomaar mogelijk was. Er was een partner nodig.
Na een zoektocht binnen en buiten Nederland werd deze partner gevonden: Delrey Distillers.
Van weckpotten naar prachtige ketels!
Om de volledige cyclus van de vier jaargetijden compleet te maken, ontbreken er nog twee seizoenen: de lente en de zomer. In de lente introduceerden we Bella, een zacht en fruitig drankje passend bij de eerste warme zonnestralen. Terwijl mensen in de winter op zoek zijn naar warmte, is er in de zomer behoefte aan verfrissing, en zo introduceerden we Giulia.
Bij Delrey distillers hebben we veel ontwikkeld, geleerd en een goede band opgebouwd. Toen daar door omstandigheden productie niet mogelijk was gingen we opzoek naar een nieuwe partner: The Distillery Company in Lijnden! Na een fijne en goede samenwerking stond al heel snel de eerste productie voor zomerlikeur Giulia voor ons klaar. Het avontuur was begonnen!
3 Augustus 2024 ging de eerste fles Giulia over de toonbank bij Biltstraat Wijn & Whisky in Utrecht.